اختلال خواب با تنگی نفس ناشی از کرونا ارتباط دارد-راهبرد معاصر
 هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی تردد روان در محور‌های چالوس و هراز/ محدودیت تردد وجود ندارد هوای پایتخت در وضعیت «نارنجی» اعمال محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در محور‌های مازندران معاون نظارت ستاد ملی جمعیت: سالانه ۵۳۰ هزار سقط جنین غیرقانونی انجام می‌شود دانشگاه‌ها مجاز به برگزاری کلاس‌های مجازی شدند ثبت نام بیش از ۴۴۰ هزار نفر در کنکور | اول دی؛ آخرین مهلت نام‌نویسی هشدار سازمان هواشناسی در مورد تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور قاتل مأمور پلیس حکم قصاص گرفت؛ مردی که شهید حسینیان را با خودرو زیر گرفت ادارات و دانشگاه‌های قزوین پنجشنبه تعطیل است اختلال خط ۳ متروی تهران به دلیل نقص فنی  فردا ادارات البرز تعطیل و دانشگاه‌ها غیرحضوری است تصاویر آخرالزمانی از وضعیت قرمز آلودگی هوا در تهران + عکس استانداری تهران تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها را برای روز پنجشنبه ۲۹ آذرماه اعلام کرد

اختلال خواب با تنگی نفس ناشی از کرونا ارتباط دارد

مطالعات نشان می دهد که اختلال در الگو‌های خواب در بیماران کرونایی بستری‌شده در بیمارستان‌ها احتمالا باعث تنگی نفس می‌شود.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۹ - ۲۸ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 17
کد خبر: ۱۸۰۱۹۲

به گزارش راهبرد معاصر مطالعه بیماران در ۳۸ موسسه در سراسر انگلیس توسط دانشگاه منچستر و لستر نجام شد که در کنگره اروپایی میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی ارائه و در مجله The Lancet Respiratory Medicine نیز منتشر شده است.

متخصصان در این مطالعه دریافتند که ۶۲ درصد از شرکت‌کنندگانی که به دلیل کووید۱۹ در بیمارستان بستری شده بودند، اختلال خواب داشتند که احتمالا برای حداقل ۱۲ ماه ادامه خواهد داشت. این مطالعه برای اولین بار ارتباط بین دو عارضه پس از ابتلا به کووید یعنی تنگی نفس و اختلالات خواب را برجسته کرده است.

به طور متوسط، شرکت‌کنندگانی که به دلیل ابتلا به کووید۱۹ در بیمارستان بستری شده بودند، بیش از یک ساعت بیشتر می‌خوابیدند، اما الگوی خواب آن‌ها نسبت به شرکت‌کنندگان مشابهی که به هر دلیل دیگری در بیمارستان بستری شده بودند، کمتر منظم بود.

متخصصان در این مطالعه همچنین دریافتند شرکت‌کنندگانی که اختلال خواب داشتند، بیشتر در معرض اضطراب و ضعف عضلانی بودند.

تجزیه و تحلیل آماری مشخص کرد که اختلال خواب احتمالا به طور مستقیم باعث تنگی نفس می‌شود، اما دو عارضه کاهش عملکرد ماهیچه‌ها و افزایش اضطراب که هر دو از علل شناخته شده تنگی نفس هستند، می‌توانند تا حدی در رابطه بین اختلال خواب و تنگی نفس نقش داشته باشند.

نویسندگان این مطالعه حدس می‌زنند که هدف قرار دادنِ اختلال خواب با کاهش اضطراب و بهبود قدرت عضلانی در این بیماران می‌تواند تنگی نفس را کاهش دهد با این حال تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است./باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار